Management

Governance
Ren Zhengfei

Huawei-oprichter vergiste zich in effect ban VS

Daling afzet smartphones naar overzeese gebieden geschat op 60 procent.

Ren Zhengfei © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com cellanr
17 juni 2019

Daling afzet smartphones naar overzeese gebieden geschat op 60 procent.

De Amerikaanse sancties tegen de Chinese techreus Huawei kosten het bedrijf zo'n 30 miljard dollar, de komende twee jaar.

Oprichter Ren Zhengfei hield er naar eigen zeggen geen rekening mee dat het bedrijf en zijn leveranciers zo hard zou worden aangepakt.

Leveringen opgeschort

Huawei werd eerder door de VS op een zwarte lijst gezet op verdenking van spionagepraktijken. Verschillende Amerikaanse bedrijven schortten daarop leveringen aan Huawei op.

Volgens Zhengfei zorgen de sancties er voor dat de omzet van Huawei dit jaar en volgend jaar stabiliseert op circa 100 miljard dollar. Volgens ingewijden lijkt het Chinese bedrijf zelf al rekening te houden met een daling van het aantal overzeese verzendingen van zijn smartphones met 60 procent.

Eigen technologie ontwikkelen

Huawei wil de uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling op peil houden. Het bedrijf kondigde eerder al aan dat het mogelijk met eigen chips zal komen en dat het aan alternatieven werkt om zijn voorsprong op het gebied van smartphones en 5G-technologie te behouden. Door eerdere spanningen tussen China en de VS zou het bedrijf de nodige voorraden aan chips en componenten hebben opgebouwd.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.