Management

Branche
Een smartphone van Huawei.

Huawei bedreigt Apples positie als nummer twee

Samsung blijft de grootste telefoonfabrikant.

2 augustus 2017

Samsung blijft de grootste telefoonfabrikant.

De Chinese fabrikant van mobiele telefoons Huawei bedreigt Apples positie als nummer twee van de wereld. In het tweede kwartaal verkocht Huawei 38 miljoen telefoons.

Door die groei van 20 procent is de achterstand op Apple nog slechts 3 miljoen mobieltjes, becijferde marktonderzoeker Canalys.

Ook de plaatsen vier en vijf zijn voor Chinese fabrikanten. Oppo en Xiaomi zagen hun afzet meer dan verdubbelen. De Chinese bedrijven leveren, net als de landgenoten van Vivo, goedkopere telefoons. In China verliezen Apple en Samsung dan ook al geruime tijd marktaandeel.

Grootste telefoonfabrikant

Samsung blijft met afstand de grootste telefoonfabrikant ter wereld. In het tweede kwartaal van dit jaar leverde het Koreaanse concern 79 miljoen telefoons, iets meer dan dezelfde periode een jaar eerder.

Het komende kwartaal kan Apple mogelijk iets inlopen op Samsung. De Amerikaanse fabrikant presenteert volgende maand nieuwe telefoons, waarbij naar verwachting ook een duurder model met meer baanbrekende technologieën wordt toegevoegd aan het assortiment.

Galaxy Note 8

Samsung komt eind deze maand met de Galaxy Note 8, de opvolger van de Note 7, die vanwege ontploffende batterijen van de markt werd gehaald.

De Note is echter een relatief groot toestel met een pennetje dat doorgaans niet dezelfde verkoopaantallen haalt als Samsungs publiekstrekker, de Galaxy S8. Samsung wist een perfecte radiostilte te houden rond de onthulling van haar Galaxy Note 8, maar deze week lekten er dan toch foto's uit.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.