Beheer

Security
HPE logo

HP versterkt cloud security met Voltage Security

HP heeft data-encryptiespecialist Voltage Security overgenomen. Daarmee versterkt het bedrijf zijn positie in cloudsecurity.

10 februari 2015

HP heeft data-encryptiespecialist Voltage Security overgenomen. Daarmee versterkt het bedrijf zijn positie in cloudsecurity.

HP brengt Voltage onder bij zijn divisie HP Atalla. Atalla is een data-encryptie- en beveiligingssuite voor grote organisaties. Atalla biedt bescherming aan informatie die tussen mobiele en webgebaseerde apparaten en datacenters wordt uitgewisseld.

De oplossing van Voltage biedt bescherming aan bedrijfsdata die binnen de systemen van een bedrijf wordt verstuurd. Daaronder vallen ook cloudopslag en mobiele toegang. Het bedrijf richt zich vooral op het beveiligen van betalingsdata. HP kan met Voltage zijn marktpositie in cloud security versterken. Veel startups snoepen daar nu marktaandeel weg bij het bedrijf.

Voor hoeveel HP het bedrijf heeft overgenomen, is niet duidelijk.


Voltage is in 2002 opgericht door Stanford-hoogleraar Daniel Boneh en drie van zijn studenten. Hun eerste product was een identiteitsgebaseerde e-mailencryptietechnologie die een public key voor het sturen van versleutelde e-mail overbodig maakte.
In 2005 en 2007 wist het bedrifj in totaal 27 miljoen dollar op te halen bij investeerders. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.