Overslaan en naar de inhoud gaan

HP verbetert softwarebeheer

HP bracht de suite uit tijdens zijn klantencongres Software Universe 2010 in Washington.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Alle ‘leveringsmodellen’ – virtualisatie, private of public cloud, SaaS of outsourcing – worden in BSM 9 op dezelfde manier behandeld. Via monitoring wordt een bijna real time beeld gegeven van de gehele applicatieomgeving binnen een organisatie. Met die informatie kan de beheerafdeling veel sneller inspringen op dreigende storingen. Dat moet fors schelen in het beheer.

HP mikt hiermee op nieuwe klantsegmenten binnen de beheerindustrie. Waar het als een van de 4 grote leveranciers van beheerframes vanouds vooral op zeer grote organisaties mikte, is het bedrijf nu op zoek naar klanten binnen managed service providers, telco’s en providers voor private clouds. Daarbij gaat het om het gehele services management en niet meer alleen om het systeembeheer.

HP maakt voor BSM 9 gebruik van het filesystem van Opsware dat verbonden is met een universele CMDB. Dat levert een bijna-real time monitoring systeem op. HP nam Opsware, dat gespecialiseerd was in de automatisering van datacenters, in 2007 over. Volgens Peter O’Neill, hoofdanalist bij Forrester geeft deze suite HP een voorsprong op concurrenten. "Bovendien is er flink wat verbeterd aan de gebruikersinterface, wat tot gevolg heeft dat de gebruikers uit de ‘business’ er meer informatie uit kunnen krijgen."

Dana Gardner, analist bij het Amerikaanse bureau Interarbor, is ook zeer te spreken over de nieuwe versie: “Het speelt in op de problemen waar het IT-management steeds meer mee te maken krijgt. Door de opkomst van virtualisatie en verschillende sourcingopties zoals clouds en outsourcing, escaleert de complexiteit van het beheer. BSM 9.0 kan een duidelijk overzicht bieden op een abstracter, samenhangend niveau. Er wordt niet meer strak gesegmenteerd op platform. De realiteit is toch dat gebruikers een groot aantal tools en applicaties hebben van verschillende leveranciers. Zo’n eenvormig overzicht geeft een beter gevoel van controle.”

Hij wijst erop dat de gangbare beheerframes tot nu toe vooral alarmeren op het niveau van “rood en groen licht. Dit is veel analytischer en geeft ook feedback loops die het ontwikkelproces betreffen.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in