HP pc

HP splitst printer- en pc-divisie weer

HP desktop tower-pc's © HP
14 juni 2005

HP heeft besloten zijn printer- en pc-activiteiten weer in afzonderlijke business units onder te brengen. Nog maar vijf maanden geleden werden de divisies samengevoegd. HP verwachtte toen nog dat daardoor efficiënter kon worden ingekocht en dat de marktintroductie van nieuwe produkten sneller zou gaan verlopen. Combineren van de twee meest consumentgeoriënteerde bedrijfsonderdelen zou ook HP's positie in de markt voor digitale consumentenelektronica versterken.

Inmiddels heeft toenmalig algemeen directeur Carly Fiorina het veld moeten ruimen. Haar opvolger Mark Hurd ziet niets in het samengaan van de zeer winstgevende printerdivisie met de pc-divisie, die voor heel andere uitdagingen staat. Volgens Hurd kunnen die divisies zich beter richten op waar ze sterk in zijn. Dat is beter voor hun concurrentievermogen en de kostenstructuur, meent Hurd.

De opnieuw geformeerde pc-divisie zal worden geleid door Todd Bradley, die voorheen de scepter zwaaide bij PalmOne. Vyomesh Joshi wordt weer hoofd van de printerdivisie, na de korte tussenperiode waarin hij ook de pc-divisie bestierde. (Jelle Wijkstra)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!