Loopbaan

Carriere

Hot in 2014: webontwikkelaars en big data- en mobile-specialisten

15 januari 2014
IT’ers die zich hebben gespecialiseerd in web development, big data en mobile zijn het meest in trek het komende jaar.

Dit jaar verwachten recruiters en werving- en selectiebureaus die door Computerworld zijn geconsulteerd dat de vraag het grootst is naar webontwikkelaars, specialisten die zich richten op mobiele sites en -applicaties en big data professionals. IT’ers met deze expertise zitten op rozen. Daarnaast zijn bedrijven op zoek naar IT-professionals met meer traditionele vaardigheden op het gebied van beveiliging en kwaliteitsbewaking.

Programmeertalen Microsoft minder in trek

Webontwikkelaars met expertise op het vlak van open source zijn het meest in trek, net als ontwikkelaars die zich hebben gespecialiseerd in Java, Ruby en Python. “De vraag naar ontwikkelaars met kennis van Microsoft-programmeertalen neemt juist af”, vertelt Doug Schade, consultant bij werving- en selectiebureau WinterWyman. Java- en .Net-vaardigheden zijn vooral veel gevraagd bij projecten op het gebied van webontwikkeling, aldus Jack Cullen, directeur van detacheringsbureau Modis.

Mobile is hot

In de mobile-hoek wordt er vooral veel gevraagd naar specialisten met ervaring op het gebied van Apple’s iOS. Maar volgens de ondervraagde recruiters is er ook veel vraag naar professionals met kennis van andere platformen zoals Windows Phone van Microsoft. Ook ontwikkelaars met Google Adroid-expertise zitten gebakken.

Data-analisten zijn eveneens hot anno 2014. Niet alleen standaard database-developers hebben de banen voor het uitkiezen, dat geldt ook voor Hadoop-specialisten en informatieanalisten op het gebied van big data.

In Nederland managers ook in trek

Deze week bleek uit gegevens van Yacht dat er in Nederland binnen de ICT vooral vraag is naar softwareontwikkelaars en IT-managers.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.