Hostingsector kan nog wél starters gebruiken

15 oktober 2010

Sinds het uitbreken van de economische crisis hebben vooral starters het zwaar op de IT-arbeidsmarkt. Zij komen moeilijk aan de bak omdat bedrijven een vacaturestop hebben of liever ervaren, direct inzetbare, krachten aannemen. Uit onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) bleek dat de arbeidsmarktperspectieven voor jonge informatici op zowel hbo- als wo-niveau het slechtst zijn van alle bètatechnici. Tot zeker 2014 ondervinden zij veel moeite bij het vinden van een bij hun studie aansluitende baan.

Maar de DHPA (Dutch Hosting Provider Association) herkent zich maar deels in dit verhaal. “Veel van onze leden hebben een groeiende behoefte aan goed geschoolde medewerkers. De economische situatie en de stand van de techniek vraagt inderdaad vooral om direct inzetbare, ervaren mensen. Maar onze leden werken ook graag met jonge mensen die zij nog kunnen vormen in het hostingvak”, vertelt Jan Willem des Tombe, voorzitter van de DHPA.

De vraag naar starters is groot, omdat technologische ontwikkelingen als virtualisatie en cloud computing vaak te ingewikkeld zouden zijn voor de huidige generatie medewerkers van hostingproviders om on the job te leren in plaats van tijdens een opleiding. “Door de intrede van virtuele servers en softwarematig beheer is hosting niet langer een activiteit die puur is gericht op het in bedrijf houden van fysieke servers. Dit vraagt om een andere skillset, waardoor het functieprofiel verandert. Wij zijn op zoek naar een nieuwe lichting IT-beheerders met meer abstractie- en analytisch vermogen. Voorheen ging het vaak om IT’ers op mbo-niveau, maar dat wordt nu opgetrokken naar hbo- of zelfs wo-niveau.”

Uit onderzoek dat DHPA liet uitvoeren onder haar leden blijkt dat hostingbedrijven vooral moeite hebben de beheerfuncties in te vullen. Maar liefst 32 procent van de respondenten geeft aan dat het lastig is om goede beheerders te werven. Ook hoog op het lijstje met moeilijk te vervullen functies staan salesmedewerkers (28 procent), supportmedewerkers (24 procent) en installateurs (16 procent). “Dit komt met name door het tekort aan geschikte kandidaten. Dit wordt deels veroorzaakt door het gebrek aan zichtbaarheid van onze sector en deels door het ontbreken van een specifieke opleiding. Bovendien zijn kandidaten geneigd te kiezen voor de grote namen en daar hebben veel van onze leden die kleiner zijn qua omvang last van”, licht Des Tombe toe.

Goed onderwijs zou kunnen helpen bij een betere invulling van de vacatures. Binnen de hostingbranche bestaat in ieder geval een groeiende behoefte aan medewerkers met een opleiding die meer is toegespitst op hostingactiviteiten. “Onze leden pleiten niet voor aparte opleidingen voor hosting. De bestaande opleidingen zouden alleen meer aandacht moeten besteden aan hostinggerelateerde vakken en met name aan de ‘zachte’ facetten, zoals abstractie- en analytisch vermogen”, aldus Des Tombe.

“Hosting is het meest dynamische onderdeel in de IT-markt. Het is een continue uitdaging om te voldoen aan alle service levels. Het draait om continuïteitsgarantie, 24/7. Ernst & Young heeft in de ICT Barometer laatst becijferd dat 40 procent van het bedrijfsleven plat ligt als de IT-infrastructuur eruit ligt, om maar even aan te geven hoe belangrijk het is dat je je werk als hostingspecialist goed doet”, vertelt hij. Van de nieuwe medewerker wordt onder meer verwacht dat hij een goede relatie onderhoudt met de klant. “Dat vereist goede communicatieve vaardigheden, en een hoog kennisniveau, omdat de klant ook steeds beter weet waar hij over praat.”

Als voorzitter van het platform voor de professionalisering van de hostingsector is hij van plan om het gesprek aan te gaan met onderwijsinstellingen ‘om mogelijke oplossingen te bespreken’. “Starten bij de basis, het onderwijs, is een belangrijke stap richting verdere professionalisering van de Nederlandse hostingsector.”

Leden van de DHPA zitten bijvoorbeeld in beroepenveldcommissies van ICT-studies van onder meer Inholland in Haarlem en Alkmaar en met de Hogeschool van Amsterdam wordt gesproken over een speciaal opleidingsprogramma voor de hostingsector. “Daarnaast zijn we bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met Microsoft om kennis en inzicht van hun platform in de hosted omgeving te vergroten middels het Hosting Architect Insider Program (HAIP).”

Opleidingen voor beheerders focussen volgens Des Tombe vooral op het beheer van eigen servers met eigen applicaties, en hosting als dienst voor uiteenlopende klanten met verschillende applicaties is iets wat in de opleidingen nog nauwelijks aandacht krijgt.

Ondanks de behoefte aan medewerkers met specifieke vaardigheden, pleiten hostingorganisaties niet voor aparte opleidingen voor hosting. “Hosting is een onderdeel van de hele automatseringsketen. Het wordt tijd voor een verdiepingsslag.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!