Overslaan en naar de inhoud gaan

Hostingbedrijf Yourhosting uit Zwolle slachtoffer van hack

Yourhosting, een hostingbedrijf uit Zwolle, is het slachtoffer geworden van een hack. De aanvaller heeft mogelijk toegang gekregen tot onversleutelde inloggegevens. Hoeveel klanten getroffen zijn, is niet duidelijk.
Datalek, hack
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

De aanvaller probeert Yourhosting nu af te persen: de hacker heeft cryptomunten geëist. Maar er wordt niet betaald, benadrukt CEO Bart Carlier op de website van het bedrijf. "Yourhosting onderhandelt niet met hackers en we geven dan ook geen gehoor aan de eis."

Wachtwoorden preventief gereset

Om te voorkomen dat eventueel gestolen inloggegevens alsnog gebruikt of verspreid worden, heeft Yourhosting preventief de wachtwoorden van alle accounts gereset. "Het is onduidelijk of er daadwerkelijk data gelekt is en welke e-mailadressen hierbij mogelijk betrokken zijn. Daarom nemen we het zekere voor het onzekere en hebben we besloten om de e-mailwachtwoorden van een groot deel van onze klanten preventief te resetten", legt Carlier uit. "Hierdoor zijn de mogelijk buitgemaakte gegevens onbruikbaar geworden."

Yourhosting heeft naar eigen zeggen melding gemaakt van het mogelijke datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook is aangifte gedaan bij de politie. Het bedrijf doet zelf onderzoek naar de toedracht.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in