Beheer

Security
Hack

Hostingbedrijf Yourhosting uit Zwolle slachtoffer van hack

Mogelijk onversleutelde inloggegevens gelekt bij hack.

19 februari 2020

Mogelijk onversleutelde inloggegevens gelekt bij hack.

Yourhosting, een hostingbedrijf uit Zwolle, is het slachtoffer geworden van een hack. De aanvaller heeft mogelijk toegang gekregen tot onversleutelde inloggegevens. Hoeveel klanten getroffen zijn, is niet duidelijk. 

De aanvaller probeert Yourhosting nu af te persen: de hacker heeft cryptomunten geëist. Maar er wordt niet betaald, benadrukt CEO Bart Carlier op de website van het bedrijf. "Yourhosting onderhandelt niet met hackers en we geven dan ook geen gehoor aan de eis."

Wachtwoorden preventief gereset

Om te voorkomen dat eventueel gestolen inloggegevens alsnog gebruikt of verspreid worden, heeft Yourhosting preventief de wachtwoorden van alle accounts gereset. "Het is onduidelijk of er daadwerkelijk data gelekt is en welke e-mailadressen hierbij mogelijk betrokken zijn. Daarom nemen we het zekere voor het onzekere en hebben we besloten om de e-mailwachtwoorden van een groot deel van onze klanten preventief te resetten", legt Carlier uit. "Hierdoor zijn de mogelijk buitgemaakte gegevens onbruikbaar geworden."

Yourhosting heeft naar eigen zeggen melding gemaakt van het mogelijke datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook is aangifte gedaan bij de politie. Het bedrijf doet zelf onderzoek naar de toedracht.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.