Innovatie & Strategie

Infrastructuur
Kilimanjaro snel internet

Hoogste berg van Afrika krijgt snel internet

Tanzania installeert snel internet op Kilimanjaro.

© Tanzania
18 augustus 2022

Tanzania installeert snel internet op Kilimanjaro.

Om toeristen en bergbeklimmers tegemoet te komen, heeft Tanzania snel internet geïnstalleerd op de Kilimanjaro, 's werelds hoogste vrijstaande berg. De Tanzaniaanse minister van Informatie noemt de installatie op 3720 meter hoogte "historisch".

De Kilimanjaro reikt tot 5895 meter boven de zeespiegel. De berg herbergt drie vulkanen, twee uitgedoofde en een slapende. "Voorheen was het gevaarlijk voor toeristen en klimmers die zich zonder internet in het gebied bevonden", aldus minister Nape Nnauye. Tot op zekere hoogte is iedereen vanaf nu bereikbaar, aan het einde van het jaar hoopt Nnauye ook op de top van de berg internettoegang te kunnen bieden.

Toerisme

De Kilimanjaro is een populaire toeristische attractie en een belangrijke bron van inkomsten voor Tanzania. Jaarlijks proberen zo'n 35.000 mensen de bergtop te bereiken. Het gebied maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed.

Bergbeklimmers hebben op steeds meer plekken ter wereld toegang tot internet en andere moderne voorzieningen. Zo komen beklimmers van de Mount Everest onderweg naar boven bijvoorbeeld wifitoegangspunten en mobiele oplaadstations tegen.

In oktober de top bereiken

Minister Nnauye tweet een foto van het tussenstation op 3795 meter hoogte waar nu internettoegang is gerealiseerd door staatstelecombedrijf Tanzania Telecommunications Corporation (TTCL). De bewindsman van Tanzania heeft daar een officiële openingscemeronie gehouden. De hoogste piek, Uhuru (op 5895 meter boven de zeespiegel), wordt volgens hem naar verwachting in oktober voorzien van internetconnectiviteit.

2
Reacties
Bop 22 augustus 2022 11:46

Ondertussen is de sneeuw al bijna weg.
Maarja, 'weet ik veel?'

Bop 22 augustus 2022 11:45

'Unieke' selfies sturen vanaf de coca-cola-route, samen met 35.000 andere 'echte bergbeklimmers' op 'expeditie'.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.