Software-ontwikkeling
HoloLens

HoloLens in Nederland te koop

Augmented reality-bril alleen voor zakelijke markt beschikbaar

© Microsoft
2 november 2017

Augmented reality-bril alleen voor zakelijke markt beschikbaar

Sinds gisteren is de HoloLens van Microsoft telefonisch en per mail te bestellen. Binnenkort komt hij ook in de Nederlandse Microsoft Store.

De Augmented Reality-bril komt beschikbaar voor app-bouwers en voor bedrijven die hem op de werkvloer willen gebruiken. Er zijn geen plannen om de bril ook op korte termijn aan consumenten te leveren. De bril zou vanaf 1 december worden geleverd.

De HoloLens was al verkrijgbaar in 10 landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en Groot-Brittannië. Daar komen nu 29 andere landen bij, waaronder Nederland en België.

Microsoft brengt 2 versies op de markt; de versie voor zakelijk gebruik op de werkvloer kost 5489 euro, de developer-versie voor appbouwers is met 3299 euro aanzienlijk goedkoper.

Dragers van de HoloLens krijgen beelden geprojecteerd op de glazen. Er wordt als het ware een extra laag aan de werkelijkheid toegevoegd. Microsoft noemt dit ‘mixed reality’ in plaats van augmented reality, omdat het ‘virtueel en echt mengt’.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.