Overslaan en naar de inhoud gaan

Hololens maakt stap naar Android-platform

Microsoft introduceert in april een augmented reality-app voor Android waarmee het mogelijk is beelden opgenomen met een Hololens te voorzien van commentaar.
augmented reality
© Microsoft
Microsoft

De app - Microsoft’s Dynamics 365 Remote Assist - brengt het Windows Mixed Reality-platform naar goedkopere apparatuur, signaleert The Verge. Ook voor iOS is een app in de maak, genaamd Project Visualize om mensen modellen te laten ervaren alsof ze op ware grootte bestaan.

Microsoft’s Dynamics 365 Remote Assist is ontwikkeld voor de Hololens waarbij een gebruiker kan delen wat hij ziet via de camera's in de augmented reality-bril. Een ander kan dat beeld bekijken en voorzien van opmerkingen met behulp van een mixed reality-beeld. Nu de app ook voor Android beschikbaar komt, kan dit bekijken en becommentariëren en annoteren ook op een gewone smartphone. De telefoon moet dan omhoog gehouden worden.

Hoewel het werken met de Android-gebaseerde app minder gemakkelijk is, biedt de app wel de mogelijkheid aan bedrijven op een voordelige manier te communiceren over de augmented reality beelden. Een extra Hololens kost toch al snel 3000 dollar.

Meer smartphones dan Hololenzen

De iOS-app is meer bedoeld voor bijvoorbeeld de verkopers van auto's of complexe grote apparatuur. De potentiële klant kan dan een idee krijgen van het uiterlijk en de eigenschappen. Microsoft wil het liefst daar Hololenzen voor verkopen, maar lijkt realistisch te zijn. Iedereen heeft een smartphone en daarop zijn de voordelen van augmented reality ook deels te krijgen, hoewel met minder ruimtelijk effect.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in