Hogeschool wil studenten lokken met Siemens

24 oktober 2008
“Wij streven ernaar studenten met de best mogelijke perspectieven af te leveren op de arbeidsmarkt”, vertelt Hans van der Heiden, docent Technische Informatica. “We behalen al zeer goede resultaten op het gebied van netwerktechnologie en willen dat nu verder uitbreiden met de meer toegepaste kennis op het terrein van de proces- en productieautomatisering.” De samenwerking met Siemens moet de studenten beter en allrounder maken.

Bovendien hoopt de hogeschool zo meer studenten aan te trekken. “Het tekort aan jonge hoogopgeleide TI-engineers en deskundigen op het gebied van industriële automatisering is schrikbarend”, zegt Toine van den Boer, teamleider Opleidingen Techniek bij Siemens. Volgens hem kampt deze kant van de techniek met een imagoprobleem. “IT wordt door de meeste studenten toch vooral beschouwd als stoeien met pc’s, servers en netwerken, terwijl industriële automatisering ten onrechte vaak nog geassocieerd wordt met een blauwe overall.”

Van der Heiden van de Haagse Hogeschool ziet al wel een voorzichtige kentering ontstaan. “De belangstelling voor stageplaatsen bij industriële engineeringsbureaus groeit. Je kunt weliswaar nog niet zeggen dat het stormloopt, maar de omslag is er.” Toine van den Boer van Siemens stelt dat de opleidingsinstituten dankzij een nauwe samenwerking met het bedrijfsleven dichter bij de actuele ontwikkelingen blijven. “En uiteindelijk varen wij er als marktpartij ook wel bij als de opleidingsinstituten beter geschoolde studenten afleveren. Samenwerking heeft in feite altijd meerwaarde.”
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!