Loopbaan

Carriere
studenten

Hogeschool prikkelt student met ICT-les op hightech campus Heerlen

ICT-studenten van Zuyd Hogeschool verhuizen van collegezaal naar campus voor bedrijven.

20 september 2018

ICT-studenten van Zuyd Hogeschool verhuizen van collegezaal naar campus voor bedrijven.

Zo’n 200 derde- en vierdejaars ICT-studenten van Zuyd Hogeschool krijgen sinds de start van dit studiejaar onderwijs op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen en niet meer in een onderwijsgebouw.

Op de Brightlands Smart Services Campus zijn onder meer Accenture, Conclusion, APG, Politie Limburg, WeCash, MKB-bedrijven en diverse start-ups gevestigd. De studenten werken op het bedrijventerrein samen met docenten, onderzoekers en bedrijven aan praktijkopdrachten die gericht zijn op innovatie en ontwikkeling. Jaarlijks worden ongeveer vijftig opdrachten gezamenlijk uitgevoerd, bijvoorbeeld op het gebied van Artificial Intelligence en Blockchain.

Peter Princen, directeur van de faculteit ICT van Zuyd, wil met de stap werkgevers en studenten in de eindfase van hun studie structureel dichterbij elkaar brengen. “Zo leren ze elkaar beter kennen en krijgen ze meer inzicht in elkaars behoeften.”

Kennisontwikkeling en verbindingen leggen

Princen is erg blij dat zijn ouderejaarsstudenten vanaf dit studiejaar op de Brightlands Smart Services Campus zitten. “Het is een omgeving waar veel activiteiten plaatsvinden en waar innovatieve ideeën ontstaan én gerealiseerd worden. We zijn ervan overtuigd dat deze stap niet alleen de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt, maar ook de kennisontwikkeling in de regio.”

 

Belang voor campus

Peter Verkoulen, CEO van de Brightlands Smart Services Campus, wijst op het belang voor de campus: “Als campus bouwen we aan een Europees ecosysteem met een hoog innovatief vermogen en ondernemerschap. Multinationals en grote organisaties, regionale bedrijven en start-ups die belang hebben bij smart service innovaties voelen zich aangetrokken en getalenteerde mensen studeren er graag en vinden er een uitdagende carrière. Wij zijn blij dat de ICT-studenten van Zuyd volledig deel gaan uitmaken van dit ecosysteem en faciliteren hen door het leggen van de verbindingen met de bedrijven en organisaties binnen onze community.”

Circa 200 studenten en 15 docenten

In totaal verhuisden circa 200 studenten en 15 docenten en onderzoekers van het lectoraat Data Intelligence van Zuyd naar de Brightlands Smart Services Campus. Iedere student kan vier minors volgen, waarbij gekozen kan worden tussen twaalf minors, waaronder Artificial Intelligence, Blockchain, Cyber Security, Business Intelligence, Datavisualisatie, Data Science en Internet of Things.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.