Overslaan en naar de inhoud gaan

Hogeschool Arnhem en Nijmegen getroffen door datalek

De Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) is getroffen door een datalek. De onderwijsinstelling meldt dat er persoonsgegevens in handen van derden zijn gekomen. Wat er precies is gebeurd, kan een woordvoerder van de HAN nu nog niet zeggen.
datalek
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

De HAN kreeg afgelopen woensdag bericht dat er persoonsgegevens in handen van derden zijn gekomen, meldt de onderwijsinstelling op haar website. Of er sprake is van een hack of dat de data op een andere manier is uitgelekt, is momenteel onduidelijk. "We zijn dat nog aan het onderzoeken met externe partijen", laat een woordvoerder weten aan AG Connect.

Ook is nog niet bekend om wat voor soort persoonsgegevens het precies gaat. "We informeren zo snel mogelijk de mensen wiens gegeven het betreft", aldus de school. De woordvoerder hoopt vandaag nog meer duidelijkheid te kunnen geven over het lek. 

Politie ingeschakeld

De HAN zegt op haar website wel direct maatregelen te hebben genomen en onafhankelijke experts in te hebben geschakeld die met medewerkers van de onderwijsinstelling onderzoeken wat de exacte impact is. Ook is er contact gelegd met het Team High Tech Crime (THTC) van de politie. Daarnaast is er melding van het datalek gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in