Beheer

Privacy
Datalek

Hogeschool Arnhem en Nijmegen getroffen door datalek

Persoonsgegevens in handen van onbevoegden gevallen.

3 september 2021

Persoonsgegevens in handen van onbevoegden gevallen.

De Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) is getroffen door een datalek. De onderwijsinstelling meldt dat er persoonsgegevens in handen van derden zijn gekomen. Wat er precies is gebeurd, kan een woordvoerder van de HAN nu nog niet zeggen.

De HAN kreeg afgelopen woensdag bericht dat er persoonsgegevens in handen van derden zijn gekomen, meldt de onderwijsinstelling op haar website. Of er sprake is van een hack of dat de data op een andere manier is uitgelekt, is momenteel onduidelijk. "We zijn dat nog aan het onderzoeken met externe partijen", laat een woordvoerder weten aan AG Connect.

Ook is nog niet bekend om wat voor soort persoonsgegevens het precies gaat. "We informeren zo snel mogelijk de mensen wiens gegeven het betreft", aldus de school. De woordvoerder hoopt vandaag nog meer duidelijkheid te kunnen geven over het lek. 

Politie ingeschakeld

De HAN zegt op haar website wel direct maatregelen te hebben genomen en onafhankelijke experts in te hebben geschakeld die met medewerkers van de onderwijsinstelling onderzoeken wat de exacte impact is. Ook is er contact gelegd met het Team High Tech Crime (THTC) van de politie. Daarnaast is er melding van het datalek gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.