Loopbaan

Carriere
studeren

Hoeveel mbo-ICT-studenten zijn er eigenlijk?

Vooral groei antal leerlingen op het hoogste niveau.

© CC0 - Pixabay varunkul01
4 juli 2018

Mbo-ICT’ers zouden het zwaar hebben op de arbeidsmarkt, al zijn de verschillen tussen de opleidingsniveaus groot en zijn er steeds meer werkgevers die – ingegeven door de krappe arbeidsmarkt – toch hun vizier richten op mbo-ICT’ers. Maar hoe groot is die pool eigenlijk?

Ons land telde aan het begin van dit studiejaar 9.637 nieuwe studenten die aan een van de Regionale Opleidingscentra (ROC’s) stonden ingeschreven voor een van de vele ICT-opleidingen die worden aangeboden op mbo-niveau. Dat blijkt uit gegevens uit de Monitor Techniekpact, een coproductie van het TechniekpactPBT en de Rijksoverheid die onlangs is verschenen. AG Connect ploos de cijfers uit en zette ze op een rij voor de mbo-ICT-opleidingen.

In 2016 waren er nog een paar honderd minder mbo-studenten die aan een ICT-opleiding begonnen – toen stokte de teller bij 9304 nieuwe mbo-ICT-leerlingen. In 2015 waren dit er nog 9797 en in 2014 ging het om 8088 leerlingen. Het animo voor een studie op mbo-niveau groeit dus al een aantal jaar. Welke opleidingen zijn het populairst? En hoe zit het met het aantal gediplomeerden?

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!