Development

Infrastructuur
Hoe Vivat de automatisering automatiseert

Hoe Vivat de automatisering automatiseert

De uitdaging is niet de technologie, maar de mensen, aldus IT-verantwoordelijke Marcel van de Lustgraaf.

© Shutterstock
11 april 2019

Alle processen in een backoffice kunnen worden gedigitaliseerd. Die overtuiging heeft CIO Marcel van de Lustgraaf van verzekeraar Vivat. “IT heeft altijd de neiging om bij automatisering alleen te kijken naar de business. Waarom zouden we onze eigen organisatie niet volledig kunnen digitaliseren?”

Van de Lustgraaf is Managing Director Data, Technology and Change bij Vivat, de ondersteuningsorganisatie achter de verzekeraars Reaal, Zwitersleven, NowGo en Actiam. Het is een van de grootste spelers in de verzekeringswereld. Die historie verklaart het applicatielandschap; door de vele overnames is dat versnipperd.

Vivat definieerde bedrijfsbreed vier strategische thema’s: de klant centraal, digitalisering, data en innovatie. Bijkomend doel is om IT in 2020 niet meer als kostenpost op de begroting te hebben staan, vanaf dan moet IT een waardecreator zijn. “Voor een verzekeraar is time-to-market erg belangrijk. Achter de producten die wij naar de markt brengen, zit altijd technologie dus IT speelt daarin een belangrijke rol.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!