Development

Apps

Hoe speel je je app in de kijker?

4 oktober 2011

De beste manier om bij dergelijke aantallen de aandacht op jouw app te vestigen, is te zorgen voor een goede app. Twee derde van de downloaders laat zich namelijk leiden door een aanbeveling of een goede recensie, en bijna net zoveel delen een positieve ervaring met anderen. Zorgen dat je app in de smaak valt is, met andere woorden, de snelste weg naar succes.

Rob Weber van het Amerikaanse W3i, dat zich specialiseert in de marketing van apps voor derden, geeft de volgende tips voor bedrijven die hun bestaande productaanbod willen versterken met een app:

 1. Ken je klanten
  Een app moet nuttig zijn voor de klant. Stel jezelf de vraag wat je in je app kunt stoppen om je klant echt behulpzaam te zijn.
 2. Houd het simpel
  Het verdient aanbeveling om het bij de essentie te houden.
 3. Bepaal het platform
  Kies het platform waarop de meeste klanten zitten. Maak je vertrouwd met de verschillen tussen de platforms, en houdt rekening met hun eigenaardigheden bij de functionaliteit die je biedt. En bedenk: een app die een vertaling van een website is, wordt geen succes. Op mobiele telefoons werkt men lineair, en is men niet geneigd zoals op een website dieper te klikken.
 4. Ontwikkel doordacht
  De ontwikkelkosten zijn laag te houden door van standaarden zoals HTML 5 gebruik te maken. Schroom echter niet om in platformgebonden code te werken, als dat de prestaties van de app ten goede komt.
 5. Test uitgebreid
  Een app moet grondig getest zijn om een negatief effect op je merk te voorkomen. Lanceer de app als dat mogelijk is eerst in een testmarkt.
 6. Zorg voor goede marketing
  Geef ruchtbaarheid aan de lancering van een app met een advertentiecampagne, maak het makkelijk voor downloaders om hun vrienden op de app te wijzen, en zorg voor regelmatige updates van je app – zodat je de aandacht blijft vasthouden.
 7. Meet
  Houd goed bij hoe vaak je app gedownload wordt, hoe vaak de app gebruikt wordt en op welke tijdstippen, hoe goed je scoort op app-rangljsten en dergelijke. 

 

Meer tips van Rob Weber vindt je op de website van W3i.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

 • Direct toegang tot AGConnect.nl
 • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
 • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!