Innovatie & Strategie

Infrastructuur
Nvidia DGX systeem

Hoe realistisch is een supercomputer as a service?

Nvidia wil peperdure supercomputers as a service aanbieden via datacenters.

5 februari 2019

Nvidia wil zijn geavanceerde en peperdure DGX-systemen voor kunstmatige intelligentie-doeleinden aan meer bedrijven slijten. Later dit jaar kunnen organisaties betalen voor ‘DGX-infrastructuur as a service’, waarbij de supercomputers in regionale datacenters staan. Heeft de markt daar behoefte aan, en kan het wel?

Met het nieuwe Nvidia DGX-Ready Data Center Program hoopt Nvidia zijn omzet en winst te verhogen. Dat is nodig omdat de datacenter-tak van het bedrijf vorig kwartaal slechter presteerde dan verwacht. Nvidia verdient veel geld aan de verkoop van zijn GPU’s, waar bijvoorbeeld de DGX-systemen onder vallen. Het DGX-platform bestaat uit supercomputers die geschikt zijn voor kunstmatige intelligentie (AI)-toepassingen als deep-learning. De DGX-1 kwam in 2016 uit en de DGX-2 is vorig jaar op de markt gebracht.

Met een prijskaartje van 400 duizend dollar is de nieuwste DGX-supercomputer vooral bedoeld voor grote organisaties met eigen datacentra. Voor kleinere bedrijven is het DGX-platform een forse investering, ook omdat de achterliggende IT-infrastructuur geüpgraded moet worden voor zo’n supercomputer. Nvidia wil daar verandering in brengen door het DGX-systeem as a service aan te bieden aan organisaties zonder (compatibel) datacenter. De DGX-supercomputers en bijbehorende infrastructuur worden gehuisvest in datacenters van Nvidia colocation-partners. Bedrijven betalen voor het gebruik van het DGX-platform en het onderhoud van de supercomputers, waar de datacenters verantwoordelijk voor zijn. Nvidia belooft ‘betaalbare’ prijzen, maar geeft geen details.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!