Innovatie & Strategie

Governance
paarden

Hoe je afhankelijk, maar niet overgeleverd kunt zijn aan techleveranciers

IT-managers en CIO's moeten als paardenmenners zijn.

© Shutterstock Nina Alizada
4 januari 2023

IT is allang niet meer slechts ondersteunend of facilitair, het is onmisbaar voor het functioneren, concurreren en voortbestaan van moderne organisaties. Techleveranciers zijn dus ook onmisbaar. Sommige weten dat maar al te goed en gedragen zich daar ook naar. Voor IT-managers, CIO’s en andere topbestuurders is het zaak sturing te houden op het oh zo nodige paardenspan van leveranciers die je organisatie voorttrekken. Hier tips hoe je dat doet.

Slechts een kwart van de IT-beslissers vertrouwt blind op hun huidige IT-leverancier, wist een recent persbericht te melden. Waarom nemen die IT-beslissers dan niet het besluit om zo’n onvertrouwde relatie te beëindigen? Omdat overstappen moeilijk, kostbaar en onzeker is. De huidige situatie is misschien niet bepaald optimaal, maar je weet wel waar je aan toe bent. De vergelijking met een slecht huwelijk of relatie doemt op.

Makkelijk gezegd

Het hoeft natuurlijk helemaal niet zo erg te zijn. Blind vertrouwen is één ding, maar transparantie en controle zijn in de zakenwereld wel zo nuttig. Al was het maar vanwege verantwoordelijkheid en elkaar kunnen aanspreken op taken en targets. Goede afspraken maken, dáár draait het om. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!