Loopbaan

Carriere
programmeur

Hoe hot zijn programmeurs precies?

Bijna 1 op de 3 ICT-vacatures voor programmeurs.

© CC BY-SA 2.0 - Flickr Santiago Garza
17 oktober 2018

De werkgelegenheid voor ICT’ers blijft toenemen, vooral voor softwareontwikkelaars. Maar waar worden er vooral programmeurs gevraagd en welke eisen worden er aan ze gesteld? AG Connect spitte een enorme berg data door in Jobfeed van het Nederlandse bedrijf Textkernel.

De afgelopen twee jaar werden er 107.420 online vacatures geplaatst in ons land voor programmeurs, waarvan 68.301 in de afgelopen 12 maanden. Afgelopen augustus spande tot nu toe de kroon als het gaat om de vraag naar programmeurs: toen stonden er 7.939 vacatures online. Vorige maand (september) eindigde op de tweede plek met 6.672 vacatures voor softwareontwikkelaars. Overigens hoeft dit niet te betekenen dat de vraag is afgenomen, aangezien steeds meer werkgevers het geloof verliezen in het online plaatsen van ICT-vacatures en op zoek gaan naar andere wervingskanalen. Februari en maart waren de slapste maanden van het afgelopen jaar, toen werden er respectievelijk 4.519 en 5.078 vacatures voor programmeurs online geplaatst.

De afgelopen acht weken stonden er in totaal 41.697 vacatures online in de beroepsklasse ICT, waarvan 13.343 vacatures voor programmeurs – veruit de meest gevraagde functie binnen de beroepsgroep ICT. Bij bijna 1 op de 3 ICT-vacatures die de afgelopen twee maanden online hebben gestaan ging het dus om functies voor programmeurs. Maar hoe ziet de vraag naar programmeurs er verder uit?

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!