Innovatie & Strategie

Outsourcing
Foxconn productie

Hoe China Apple weet vast te houden

Trump zal met heel wat subsidies over de brug moeten komen.

Foxconn productie © Foxconn
3 januari 2017

De kans dat Apple de productie van zijn iPhones werkelijk terughaalt naar de VS, is klein. Donald Trump dringt hier op aan, maar de vele voordelen die de Chinese overheid Apple biedt alleen al, maken een verhuizing erg onaantrekkelijk en dus onwaarschijnlijk.

De New York Times zocht grondig uit wat die voordelen precies waren voor een gigantische fabriek van Foxconn in het Chinese Zhengzhou.

Apple laat het merendeel van zijn smartphones en tablets bouwen door Foxconn. In Zhenghzou is daarvoor een fabriek gerealiseerd die op een topdag een half miljoen apparaten kan produceren. In piektijden werken er 350.000 mensen. De helft van alle iPhones wordt hier gemaakt.

Véél voordelen

De lokale overheid blijkt voordelen en zeer waardevolle assistentie te bieden aan Foxconn en Apple. Zo staat de fabriek in een speciale zone waardoor de verkoop van deze producten binnen China veel makkelijker is. De overheid geeft 5 procent korting op de energieprijs, heeft stroomgeneratoren gebouwd en een pijplijn van 24 kilometer lang ter ondersteuning van de fabriek. Het belastingtarief voor Foxconn en Apple is zeer fors verlaagd, het stadsbestuur helpt Foxconn bij het werven en trainen van medewerkers en heeft een vliegveld in de buurt voor zo’n 10 miljard dollar opgeknapt waardoor het exporteren van de producten sneller en makkelijker verloopt.

De overheid investeerde daarnaast 1,5 miljard dollar in de bouw van de fabriek en huizen voor honderdduizenden werknemers.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!