Loopbaan

Carriere
Alex Bik

Hij maakte geen enkele opleiding af

De carrière van Alex Bik, CTO van BIT.

Alex Bik © De Beeldredaktie,  Marco Veilinga
14 mei 2018

Omdat drie jaar vwo de kortste route was naar een technische opleiding, koos hij voor dat traject om te worden toegelaten op de mts. Het was de bedoeling om daarna door te stromen naar de hts, maar nog voor de kerstvakantie stopte hij al met de mts. “Het was één grote desillusie. Ik ben het prototype van een autodidact.”

Alex heeft weinig goede woorden over voor de technische en IT-opleidingen in Nederland. “Ik begon vol goede moed aan de mts. Ik dacht na drie jaar vwo dat ik eindelijk dingen ging leren waar ik het nut van inzie, in plaats van vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en Frans, waar ik altijd bijzonder weinig motivatie voor kon opbrengen.” Maar de mts was een grote desillusie en hij hield het slechts vol tot de kerstvakantie. “De docenten lazen voor uit een boekje en als je een keer een vraag stelde, dan wisten ze het antwoord niet. Ik dacht: ‘Hé vriend, ik ben hier om wat te leren en dat gaat hem zo niet worden’.”
Alex besloot te gaan werken. Eerst bij Theta Cito, een bedrijfje in Oosterhout. Na een jaar besloot hij dat Noord-Brabant ‘toch niet echt zijn ding was’ en keerde hij terug naar de elektronicawinkel in Wageningen waar hij tijdens het vwo een bijbaan had voor 20 uur in de week. Hij mocht fulltime terugkomen en hielp er in de winkel en repareerde versterkers, cassettedecks en andere elektronica.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!