Loopbaan

Carriere
Sollicitatie

Hier storen IT’ers zich het meest aan bij een sollicitatiegesprek

Te laat komen is 'not done' voor IT'ers.

© CC0 - Pixabay TeroVesalainen
22 januari 2020

Er heerst een grote krapte op de IT-arbeidsmarkt, waardoor sollicitatiegesprekken van groot belang worden. Maar een fout is ook tijdens een sollicitatiegesprek zo gemaakt. Dus waar storen IT’ers zich het meeste aan bij zo’n gesprek? Nieuw onderzoek geeft daar het antwoord op.

De Intelligence Group, specialist in arbeidsmarktdata, onderzocht waar Nederlanders zich aan ergeren bij een sollicitatiegesprek. Ruim 3.000 kandidaten, waaronder 277 IT’ers, van verschillende opleidingsniveaus werden gevraagd waar ze zich tijdens een sollicitatiegesprek aan stoorden. De Intelligence Group deelde met AG Connect wat de resultaten van de IT'ers waren.

De meest genoemde ergernissen onder zowel de gehele Nederlandse beroepsbevolking als IT’ers zijn een haastig gesprek en een gebrek aan interesse van de gesprekspartner. IT’ers geven echter ook vaker dan gemiddeld – 46 procent tegenover 31 procent onder alle kandidaten – zich te storen aan gesprekspartners die te laat arriveren. Dit speelt vooral onder mannen een rol, die met 48 procent vaker aangeven zich hieraan te storen dan vrouwen in de IT (35 procent).

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!