Management

Zakelijke software
Typende robot

Het wordt stil in de backoffice

Robotic Process Automation haalt de routinetaken uit de backoffice. De opbrengsten zijn zeer interessant.

© Shutterstock
24 augustus 2017

Hulpsoftware die bestaande applicaties opjaagt door – net als menselijke eindgebruikers – via de gebruikersinterface input te leveren, wint snel terrein in kantoren en datacenters. Deze zogeheten Robotic Process Automation werkt vaak zeer versnellend.

Een flink deel van het werk dat eindgebruikers achter hun desktops doen is herhalend. Met kleine variaties, die met enig gepuzzel wel te herleiden zijn tot formele beslisschema's. Eigenlijk behoren de applicaties dat werk te doen, maar die doen het niet.
Sommige eindgebruikers maken met behulp van macro-tooltjes of Excel, zelf al wat hulpmiddeltjes die de allersufste deeltaken van hen overnemen. Ze creëren dan eigenlijk virtuele taakwaarnemers die de bedrijfs-of kantoorapplicaties via de gebruikersinterface aanspreken. Maar eindgebruikers en eindgebruikerhulpmiddelen hebben uiteraard hun beperkingen. Echte automatiseerders, met krachtiger tools, kunnen veel verdergaande oplossingen creëren. Om dat hogere niveau te onderstrepen labelen ze het resultaat ook anders; wat zij bieden zijn geen scripts maar eigenlijk (software)robots of, als het echt ondoorgrondelijk in elkaar steekt, AI (kunstmatige intelligentie).

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!