Overslaan en naar de inhoud gaan

Het wil nog niet erg met Edge-extensies

Het gebrek aan extensies is de grootste handicap voor Microsofts Edge-browser. Nu de mogelijkheid extensies te gebruiken er een jaar is, zijn er nog steeds maar weinig beschikbaar.
Edge logo
© Microsoft
Microsoft

Microsoft onderkent het probleem. In een blog geeft het bedrijf een verklaring voor het uitblijven van grote aantallen extensies, signaleert Computerworld. Er is bewust gekozen voor een gedoseerde toelaing en er worden hoge eisen gesteld aan het kwaliteitsniveau dat van de ontwikkelaars wordt geëist. Volgens de blogschrijver Colleen Williams mogen extensions nooit de kernwaarden van de browser in de weg zitten, zoals snelheid, energiezuinigheid, betrouwbaarheid en veiligheid.

Daarnaast moesten ook een aantal aanpassingen en uitbreidingen plaatsvinden aan het extensions platform. Die zijn met de meest recente update van de Edge browser toegevoegd. Het gaat bijvoorbeeld om Native Messaging, die extensions in staat stelt een interactie aan te gaan met Universal Windows Platform (UWP). ook is het mogelijk bookmarks toe te voegen aan de extensies en is het aantal API's met 30 procent toegenomen ten opzichte van de eerste versie.

Andere browsers hebben duizenden extensies

Microsoft bood met de Anniversary Update vorig jaar juli gebruikers voor het eerst de mogelijkheid extensies toe te voegen. Microsoft had op dat moment 13 extensies beschikbaar. Het gebrek aan de mogelijkheid extensies toe te voegen, werd door velen aangevoegd als belangrijkste reden waarom Edge niet in staat is geweest de populariteit van Internet Explorer over te nemen. Van de 70 die er nu beschikbaar zijn, komen er 6 van Microsoft zelf. Een jaar nadat Google extensions toevoegde aan Chrome waren er al 8500 beschikbaar. Firefox is minder open over het aantal beschikbare extensies, maar dat bedraagt meer dan 10.000.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in