Loopbaan

Carriere
TechGrounds

‘Het tekort aan IT’ers is niet nodig als je anders naar talent kijkt’

Wervingsinitiatief TechConnect loopt na twee jaar voor op doelstelling en gaat reorganiseren.

Een groep afstudeerders van TechGrounds © TechConnect
16 april 2021

TechConnect ging in juni 2019 van start als programma van de Amsterdam Economic Board. Een vierjarig initiatief om mensen uit ondervertegenwoordigde groepen te enthousiasmeren voor een baan in de Amsterdamse tech-sector. Twee jaar later is het programma uitgegroeid tot een  incubator voor zes landelijke trajecten waarmee “verborgen talent” van begin tot eind begeleid wordt naar een IT-baan. Nu volgt een fusie  van  de verschillende trajecten, die de impact verder moet vergroten.  

TechConnect had bij de start in 2019 als doel om de Amsterdamse tech-sector zo divers mogelijk te maken. Het wervingsinitiatief wilde daarom in vier jaar tijd 50.000 mensen uit ondervertegenwoordigde groepen –  vrouwen, 45-plussers en mensen met een migratie-achtergrond – activeren richting de IT. En dat gaat goed: volgens medeoprichter Viktor Bos loopt het programma voor op de initiële doelstelling. “We wilden eind vorig jaar 6.000 mensen bereiken, maar we zaten toen al over de 10.000. We bereiken dus al meer dan verwacht.”

Destijds begon dat met omscholingsprogramma TechGrounds, IT-opleidingengids TekkieWorden en TeachForAmsterdam, waar IT’ers worden opgeleid tot hybride informaticadocenten voor middelbare scholen. Later kwamen daar ook loopbaanoriëntatieprogramma PathWays, opleidingsfonds TechMeUp en MKB Digital – waar mkb-ondernemers geholpen worden met digitalisering – bij.  

“We zijn begonnen met het vinden van oplossingen voor de obstakels die we zagen. Vorig jaar zijn we echt naar een werk-naar-werk- en werkloos-naar-werk-traject gegaan. We kunnen nu dus een heel traject aanbieden waarin mensen van nul naar de start van hun carrière gaan”, vertelt Bos trots.

Beter dan verwacht

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!