Loopbaan

Carriere

Het rommelt bij IBM

23 mei 2012

IBM’s persoonlijk vertrekplan is volgens de OR van IBM onder de maat, vergeleken met andere grote IT-ondernemingen in Nederland. Over de precieze inhoud van de individuele vertrekregelingen van IBM is heel weinig bekend, behalve dat de ontslagvergoeding maximaal 24 maandsalarissen kan bedragen. De voorzitter van de centrale ondernemingsraad (COR) van IBM noemt de opstelling van IBM in een brief aan de medewerkers ‘verwerpelijk’. De COR streeft naar een zogeheten sociale paragraaf, bij voorkeur afgesproken met de vakbonden.

Vakbondsmensen delen de kritiek van de COR. Bob Bolte, bestuurder van FNV Bondgenoten, zegt dat IBM dit niet kan maken. “Vrijwillig klinkt goed,” zegt Bolte, “maar in de praktijk zien we dat het vaak gedwongen is. Werkgevers willen de beste mensen behouden en doen relatief minder goed functionerende medewerkers een aanbieding. Ga je er niet op in, dan krijg je te horen dat er een dossier wordt aangelegd.”

Ook De Unie is niet gecharmeerd van uitsluitend vrijwillige vertrekregelingen als er van grotere groepen medewerkers afscheid wordt genomen. Huug Brinkers van De Unie zegt dat werknemers vaak in dit soort gevallen onder druk worden gezet ermee in te stemmen. “Zo realiseren werkgevers ontslagrondes op bedrijfseconomische gronden tegen de laagste prijs en kunnen ze selecteren wie gaat en wie mag blijven. Wij willen dat er objectieve maatstaven worden gehanteerd bij ontslagrondes en naast een vrijwillige vertrekregeling moet er een stevig sociaal plan zijn.”

Het conflict over de vertrekregeling speelt tegen de achtergrond van groeiende teleurstelling en ontevredenheid van Nederlandse IBM-medewerkers. Het bedrijf als geheel maakte weliswaar 21 miljard dollar winst in 2011, maar West-Europa is voor IBM geen groeimarkt. In Duitsland wordt gepraat over plannen om van 12.000 van de 20.000 IBM-medewerkers afscheid te nemen. Er gaan geruchten dat de situatie op IBM’s thuismarkt nog veel erger is. Volgens de Amerikaanse publicist en IBM-watcher Robert Cringely wil IBM in de VS maar liefst van 78 procent van het personeelsbestand af. Cringely onthult zijn bron niet, maar refereert aan een presentatie van IBM waar de strategie uit de doeken is gedaan om de winst per aandeel in 2015 op te stuwen naar 20 dollar per aandeel.

IBM beperkt zich desgevraagd tot een algemene reactie: “Onze sector verandert constant en transformatie is een vast onderdeel van ons businessmodel. Als gevolg hiervan zijn bepaalde aanpassingen aan het werknemersbestand een doorlopend onderdeel van onze business. Gezien de competitieve aard van onze business, ontsluiten we geen verdere details over ons werknemersbestand”, laat een woordvoerder weten.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!