Loopbaan

Carriere

Het opvallendste nieuws volgens Klaas Brongers

6 september 2013
Het bericht dat Klaas Brongers deze week het meest intrigeerde was de onthulling van de interactieve kaart die de leeftijd 10 miljoen Nederlandse gebouwen toont. Brongers ziet dat als een voorbode van de veranderingen die op informatieprofessionals afkomen.

Dit is inderdaad fascinerend. Ik klik op de link en ga meteen op zoek naar mijn eigen huis. Hé, klopt dat aantal vierkante meters wel? Goh, is dat huis verderop in de straat zo groot? Leuk om te zien waar open data toe kunnen leiden. Zeker als je nog even doorklikt naar www.citysdk.eu wordt wel duidelijk wat de business mogelijkheden zijn.

Opvallend is dan dat het De Waag Society is die hier mee komt en niet NVM, Funda of het Kadaster. Opvallend is ook hoe mooi de website is vormgegeven en hoe doordacht het interactie ontwerp is. Hebben ze bij De Waag Society al de nieuwe generatie informatieprofessionals in huis?

In dit nieuwsitem zie ik een belangrijk omslagmoment. Het werkveld van de informatieprofessional is in beweging. Bedrijven worden social enterprises waarbij buiten en binnen vloeiend in elkaar overgaan. De impact van sociale media, veranderende klantinteractie en open data vragen een ander ontwerpparadigma, als we hier optimaal gebruik van willen maken. En bovenal vraagt het het nodige van de gedragsvaardigheden van de informatieprofessional. Als beroepsgroep hebben we mooie uitdagingen voor de boeg.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.