Beheer

Security
Chris van 't Hof

Het boek van Chris van ’t Hof: Cyberellende was nog nooit zo leuk

‘Ik ben de angstverhalen over cybersecurity zat.’

© Chris van 't Hof
12 mei 2021

Wie over cybersecurity spreekt of schrijft, komt al snel uit bij de grote gevaren en problemen die gebrekkige security op kan leveren. Internetsocioloog, schrijver, spreker en DIVD-medeoprichter Chris van ’t Hof is die verhalen zat. Hij besloot een boek te schrijven over de andere kant van cybersecurity: Cyberellende was nog nooit zo leuk. “Ik wil het opnemen voor de nerds”, vertelt hij aan AG Connect.

Van ’t Hof schrijft al sinds de jaren ’90 diverse artikelen en boeken, die hij met de komst van de internetrevolutie ook meer is gaan richten op technologie. In 2012 begon hij Tek Tok, waar hij wetenschappelijke en technologische evenementen organiseert, en ook artikelen schrijft. “Ik ontmoette toen steeds vaker hackers, en responsible disclosure begon steeds meer te groeien”, vertelt hij nu.

In 2015 volgde uit die gesprekken en interesse het boek Helpende Hackers. Daar is nu een vervolg op verschenen met Cyberellende was nog nooit zo leuk. Daarin wil Van ’t Hof laten zien dat cybersecurity ook een hele open wereld is met hackers die juist helpen ellende te voorkomen en organisaties die steeds meer voor hen open staan.

Wat was voor jou aanleiding om een vervolg te schrijven?

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!