Innovatie & Strategie

Governance
Casper Jaspers

Het boek van Casper Jaspers: Technology and Governance

Nieuw boek dient als startpunt voor politici en bestuurders in de wereld van technologie.

© Casper Jaspers
4 augustus 2021

Dat er binnen de bestuurskamer en politiek niet altijd genoeg technische kennis aanwezig is, is geen geheim. Maar dat zou wel moeten, vinden de meeste experts. Advocaat en ondernemer Casper Jaspers schreef vanuit die overtuiging een boek dat een startpunt is voor iedereen die meer wil weten over verschillende technologieën en hun impact.

Jaspers heeft naar eigen zeggen altijd al interesse gehad in technologische ontwikkelingen en leerde toen hij jong was al programmeren in BASIC. Hij werd uiteindelijk advocaat, maar ook ondernemer en auteur: al in 2017 schreef hij een boek over corporate governance.

Rond diezelfde tijd braken technologieën als blockchain door en werden big data en kunstmatige intelligentie snel populairder. Hoewel veel bestuurders en commissarissen daar wat mee wilden doen, ontdekte Jaspers al snel dat de meerderheid eigenlijk niet goed wist wat die technologieën inhielden. “Ze herhaalden veel soundbites uit vergaderingen, maar er zat weinig kennis achter”, vertelt Jaspers nu.

“Tegelijkertijd begon ik met lesgeven aan de Radboud Universiteit, waar ik een cursus over technologie, recht en ethiek gaf. Daar viel het kwartje: ik ging een boek schrijven dat kans geeft tot een inhaalslag voor mensen die achterlopen en het lastig vinden om de snelle ontwikkelingen bij te houden.” Dat boek werd Technology and Governance – Making Technology Work for Society, dat afgelopen juli verscheen.

Waarom heb je er voor gekozen om dit boek nu te schrijven? Het gebrek aan kennis speelt al veel langer.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!