Innovatie & Strategie

Artificial Intelligence
gezichtsherkenning

Het amorele van AI met (soms) immorele gevolgen

Hier ligt een ethische taak voor de manager

© CC0 - Pixabay BrownMantis
29 april 2021

Artificiële intelligentie (AI) zoals die nu in organisaties wordt toegepast, is zeer effectief en efficiënt in contexten die relatief 'stabiel' zijn. Tot enige ethische reflectie is het echter niet in staat. Managers moeten zich daarom volgens Peter Verhezen realiseren dat zij zelf verantwoordelijk blijven voor het ethisch gedrag van hun AI-systemen.

De algoritmen achter de suggesties die Netflix, Google, Weibu, Facebook of Amazon en Alibaba ons al dan niet gevraagd aanbieden, weten erg accuraat te voorspellen wat mensen verlangen, of dat nu films of boeken betreft.

Maar wanneer we met grotere onzekerheden en turbulentie te maken krijgen, zal de voorspellingskracht van AI van minder waarde zijn, omdat de historische data achterhaald zullen zijn en/of 'onbetrouwbaar'. De geschiedenis garandeert niet dat het verleden gelijk zal zijn aan de toekomst. En kritische normatieve vragen worden amper gesteld in de programmeerwereld van algoritmen, en al evenmin hoe data consciëntieus kunnen worden gebruikt.

Paradoxaal genoeg is artificiële intelligentie eigenlijk niets anders dan “(dumb) computers on steroids".

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!