Overslaan en naar de inhoud gaan

Helft verantwoordelijken weet niet of IT-beveiliging werkt

Elk jaar stijgt het budget dat organisaties besteden aan IT-beveiliging maar het is de vraag wat die investeringen opleveren, blijkt uit een onderzoek van het Ponemon Institute en AttackIQ.
wanhoop
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

Gemiddeld besteden organisaties 18,4 miljoen dollar aan het vebeteren en op peil houden van hun IT-beveiliginsmaatregelen. Toch zegt minder dan de helft van de ondervraagden in het onderzoek er zeker van te zijn dat met de huidige medewerkers en de getroffen maatregelen datalekken kunnen worden voorkomen. Het rapport van het Pomenon Instituut heeft dan ook de illustere titel The Cybersecurity Illusion: The Emperor Has No Clothes .

Voor het onderzoek werden 577 IT-beveiligingsspecialisten bij gebruikersorgansiaties in de Verenigde Staten ondervraagd. Van hen zegt maar 39 procent dat de investeringen ook opleveren wat er van verwacht werd.

Zorgen over datalekken

Bijna 60 procent van de ondervraagden zei dat het budget voor IT-beveiliging het volgend jaar met gemiddeld 14 procent zou stijgen. In het onderzoek werd ook gevraagd wat deze IT-beveiligingsspecialisten als de belangrijkste redenen zien voor het doorbreken van de getroffen beveiligingsmaatregelen. Op nummer 1 staat dat de aanvallers over veel geld tot hun beschikking hebben, goed getrained zijn en zeer vasthoudend zijn. Maar ze vinden het ook lastig om complexe en voortdurend veranderende aanvalspunten af te dekken. Gebrek aan goede IT-beveiligingsmedewerkers en menselijke fouten staan op nummer drie en vier.

Investeren in goede technologie heeft alleen zin wanneer deze in balans zijn met de aandacht voor het trainen van werknemers in hun waakzaamheid ten aanzien van IT-bedreigingen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in