Innovatie & Strategie

Branche
Helft van Nederlandse IT-bedrijven is softwarebedrijf

Helft van Nederlandse IT-bedrijven is softwarebedrijf

Cloud wordt steeds belangrijker, maar maakt niet altijd onderdeel uit van het aanbod.

7 december 2020

Bedrijven die software produceren of softwarespecialist zijn, hebben in 2020 gemiddeld meer werknemers dan andere IT-bedrijven. Ook is er een duidelijke toename te zien van het aantal softwarebedrijven dat focust op cloud. Dat blijkt uit een analyse van Partner Navigator van de Nederlandse softwaremarkt.

Hoewel veel van de softwarebedrijven nog geen SaaS-aanbod hebben, is cloud een thema dat nadrukkelijk aanwezig is in de marktbenadering van softwarebedrijven. Dat kan zijn in het productaanbod, maar communicatie speelt ook zeker een rol. Het toont ook aan dat de balans definitief is doorgeslagen. Cloud is niet meer weg te denken uit het aanbod en uit de ontwikkeling van software.

Softwarebedrijven maken gebruik van innovatieve cloudservices. Schaalbaarheid en flexibiliteit van het platform waarop wordt ontwikkeld, geproduceerd en onderhouden, zijn cruciaal. Dat blijkt uit verschillende rondgangen onder deze bedrijven. Continuous delivery is geen mode-item meer maar een door afnemers verwachte feature.

De applicatiegebieden die we het vaakst zien, zijn enerzijds functioneel, zoals kantoorapplicaties en ERP, en anderzijds gericht op ondersteunende gebieden zoals security, webontwikkeling en tooling.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!