Loopbaan

Carriere
werkdruk

Helft IT’ers klaagt over hoge werkdruk

Onderbezetting meest genoemde reden van (te) hoge werkdruk.

© CC0 Pixabay
11 juni 2019

Nu uit allerlei onderzoeken blijkt dat vacatures voor ICT’ers steeds langer openstaan doordat het aanbod ver achter blijft bij de vraag, neemt ook het gemopper over de werkdruk toe. Maar liefst 50% van de IT’ers vindt de werkdruk (te) hoog.

Dat blijkt uit de Salary Survey 2019, het salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot, dat dit jaar voor de 20e keer werd gehouden. Slechts 2% van de ondervraagde IT’ers vindt de werkdruk laag. 41% van de IT’ers vindt de werkdruk hoog en nog eens 8% vindt de werkdruk TE hoog. De rest zegt de werkdruk normaal te vinden.

Opvallend is dat IT’ers die in loondienst werken voor een niet-IT-bedrijf nog net wat vaker klagen over de hoge werkdruk dan IT’ers die in de sector zelf actief zijn. “Een van de verklaringen hiervoor is dat IT’ers op een IT-afdeling vaker als specialist in een kleiner team werken; er is niet altijd een collega beschikbaar die even bij kan springen”, zegt Hans van der Spek, senior consultant en manager van het Kenniscentrum HCM van Berenschot.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!