Management

Security
HBO.

‘HBO bood hackers 250.000 dollar aan’

HBO wil de echtheid van de e-mail waarin het geld wordt aangeboden niet ontkennen of bevestigen.

HBO logo. © Fanofbfolder/HBO/Wikimedia Commons Fanofbfolder/HBO/Wikimedia Commons
11 augustus 2017

HBO wil de echtheid van de e-mail waarin het geld wordt aangeboden niet ontkennen of bevestigen.

Streamingdienst HBO heeft hackers 250.000 dollar aan losgeld aangeboden. Dat melden Variety en The Hollywood Reporter, schrijft The Verge.

Het losgeld werd aangeboden in ruil voor materiaal van HBO dat de hackers in bezit hebben. De hackers beschikken onder andere over afleveringen van shows, scripts en contactinformatie van werknemers van HBO.

Tijd rekken

Variety en de Hollywood Reporter hebben de e-mail die de hackers van HBO kregen in handen. De streamingdienst schrijft in de e-mail dat ze als teken van goed vertrouwen alvast een betaling van 250.000 dollar aan de hackers willen doen in bitcoin. HBO zelf wilde geen commentaar geven over de echtheid van de e-mail. Variety schrijft dat het heeft kunnen bevestigen dat de e-mail echt is.

Variety denkt dat de e-mail een tactiek was om tijd te rekken van HBO, maar het is onduidelijk of het geld daadwerkelijk is betaald.

Het lijkt erop dat de hackers HBO voor schut willen zetten, schrijft The Verge. Afgelopen week gaven de hackers nog de telefoonnummers en adressen van een aantal acteurs uit Game of Thrones vrij. Eerder lekten de hackers al het script van een aflevering van Game of Thrones.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.