Hackers nemen DNS weer te grazen

24 december 2009
Vooral Amerikaanse gebruikers die gisteravond nog online kerstcadeautjes wilden kopen, stootten hun neus. Kwaadwillenden bleken het DNS-systeem overbelast te hebben door middel van een DDoS-aanval, zo meldt website CNet.

De distributed denial of service (DDoS) aanval zorgde ervoor dat populaire websites zoals Amazon en Wal-Mart niet te bereiken waren. De gebruikers gingen daarop massaal op onderzoek en ze probeerden via Google te achterhalen wat er mis was. Die zoekmachine kreeg daarmee ook een dikke belasting voor zijn kiezen, met een zeer trage response als resultaat.

De aanval begon woensdagmiddag lokale tijd aan de westkust van de Verenigde Staten. Volgens de firma Neustar, die in de VS een deel van de DNS-diensten voor zijn rekening neemt, kreeg de ene na de andere alarmmelding door. Door snel in te grijpen wist men het probleem in te perken tot ruwweg het noordelijk deel van de staat Californië.

Eerder dit jaar werd het DNS-systeem, dat zorgt voor de vertaling van in tekst geschreven webadressen naar een IP-nummer, ook al aangevallen. Volgens de deskundigen was die aanval een stuk zwaarder. Ook toen was online boekwinkel Amazon een van de getroffenen. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.