Loopbaan

Carriere
studenten

Hackathon series voor mbo- en hbo-studenten

Enable-U en Hackathon Masters slaan handen ineen om kloof onderwijs-praktijk te dichten.

11 april 2017

Hackathon Masters en IT-integratiespecialist Enable-U organiseren samen  een aantal speciale hackathons voor IT-studenten, zowel op mbo- als hbo-niveau. De eerste editie voor mbo-ICT-studenten heeft inmiddels plaatsgevonden.

Met de reeks hackatons willen de bedrijven het IT-onderwijs en het bedrijfsleven nauwer laten samenwerken. Het doel is om zoveel mogelijk IT-studenten uit het mbo en hbo extra ervaring op te laten doen met actuele IT-vraagstukken uit het bedrijfsleven. Het gaat om zowel regionale en landelijke hackathon-series.

“Op deze manier verbeteren de IT-studenten zowel hun technische skills als soft skills en vergroten daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt. Bovendien stimuleren de hackathons de samenwerking tussen talent, docent, onderwijs en bedrijfsleven, waardoor een gezonde ICT-arbeidsmarkt ontstaat”, licht Frank Arts van Enable-U toe. Robert Wit van Hackathon Masters vult aan dat niet alleen de student profiteert van een enorme ontwikkeling. “Ook docenten worden getriggerd om te doceren in nieuwe technologieën en om ambitieuze studenten naar een hoger plan te krijgen.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!