Management

GVB naar rechtbank om ov-chipkaartgegevens

3 januari 2012
Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB sleept het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) voor de rechter vanwege een meningsverschil over de ov-chipkaart. Dat meldt journalist Brenno de Winter op Nu.nl.

Het dispuut gaat over het bewaren van transactiegegevens van ov-chipkaarten voor studenten, zoals de kaartnummers en gegevens over in- en uitchecken. Het CBP stelde na een klacht van studenten dat het hier om privacygevoelige informatie gaat. Studenten zijn verplicht met hun op naam gestelde ov-chipkaart in en uit te checken.

Vervoerders zoals het GVB zouden deze transactiegegevens kunnen koppelen aan de persoonsgegevens, aldus het CBP. Het GVB is het hier niet mee eens en zegt dat het bedrijf geen toegang heeft tot de databases met persoonsgegevens van studenten. Die zijn in beheer bij DUO (de uitvoeringsinstelling voor studiebeurzen) en Trans Link Systems, die de ov-chipkaart exploiteert.

Het GVB zegt de transactiegegevens onder meer te gebruiken voor marktanalyse. Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak dient.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.