Loopbaan

Carriere
Facebook

Grote IT-bedrijven vaak de aantrekkelijkste werkgevers

Facebook, Google en Apple zijn niet alleen de grootste IT-werkgevers, maar worden door medewerkers ook gezien als de beste.

 

8 december 2016

Facebook, Google en Apple zijn niet alleen de grootste IT-werkgevers, maar worden door medewerkers ook gezien als de beste.

 

De grote IT-namen scoren het hoogst in de ranglijst 'Best Places to Work 2017', samengesteld door Glassdoor. De ranglijst bestaat zo'n beetje voor een derde uit IT-werkgevers.

Niet alleen Facebook, Google en Apple gooien hoge ogen, ook Microsoft en Salesforce behaalden dit jaar hoge noteringen. De ranglijst van Glassdoor wordt samengesteld op basis van feedback van eigen medewerkers.

Airbnb van troon gestoten

Alleen consultingbedrijf Brain & Co wist Facebook te verslaan, maar voor hoe lang nog is de vraag. Het bedrijf eindigde voor de derde keer sinds 2012 bovenaan. Maar Facebook is bezig met een opmars: het ging in een jaar tijd van de vijfde naar de tweede plaats. Google eindigde op de vierde plek en ook systemintegrator World Wide Technology (5) en Adobe (9) wisten dit jaar een plek in de toptien te bemachtigen. Vorig jaar eindigde Airbnb nog bovenaan de ranglijst. Het is de negende keer dat de lijst wordt samengesteld.

Andere bekende IT-bedrijven die een plek wisten te bemachtigen in de top50 zijn SAP (15e), Salesforce (17e), Akamai (25e), Apple (36e) en Microsoft (37e). Het was overigens de eerste keer dat Microsoft de top50 wist te halen in de VS. In Frankrijk eindigde Microsoft zelfs op de eerste plaats. In Duitsland werd SAP volgens medewerkers het beste bedrijf om voor te werken.

Ook IT-bedrijf winnaar bij kleinere bedrijven

Glassdoor is een online marktplaats voor banen en werving- en selectie. Het bedrijf onderzoekt jaarlijks de medewerkerstevredenheid. Personeel geeft vrijwillig en anoniem feedback over zijn of haar werkgever. Grote bedrijven moeten minimaal 75 reviews hebben om te worden opgenomen in de ranglijst. Het stelt ook jaarlijks een lijst met de beste werkgevers samen van bedrijven met minder dan 1000 personeelsleden. Die ranglijst wordt dit jaar aangevoerd door Greenhouse Software, een provider op het gebied van recruitingsoftware-as-a-service.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.