Loopbaan

Cloud
Grootste uitdaging bij een AWS-project: vinden van goede engineers

Grootste uitdaging bij AWS-project: goede engineers vinden

Niet iedereen kan mee in cloudtransitie. Het gaat niet alleen om kennis, ook om mentaliteit.

Publiek tijdens AWS Re:invent © AWS
6 december 2019

Praktisch elke klant of partner binnen de community van Amazon Web Services kampt met dezelfde uitdaging, het vinden van de juiste mensen. Ook voor de cloudleverancier zelf is het lastig. Het werkt daarom hard aan het vergroten van het aanbod om te voorkomen dat iedereen in dezelfde vijver gaat vissen. “Het zal voor iedereen een voordeel zijn als het aanbod van vaardigheden en kennis in de markt groter wordt.”

“Vanuit elke hoek in de markt horen we over het gebrek van kennis en vaardigheden”, zegt Benelux-directeur Kamini Aisola van AWS. “Onze klanten worden er door uitgedaagd. Ze worden beperkt in het snel doorvoeren van de verandering waar ze mee bezig zijn. Onze partners hebben er ook last van, die hebben dezelfde uitdaging. Ze moeten talent aantrekken, behouden om de klanten te bedienen. En we hebben als AWS  ook die uitdaging.”

Het tekort is er over de hele linie, maar de ene vaardigheid is lastiger te vinden dan de andere, zegt chief marketing Walter van der Scheer van partner Binx.io: “Doordat hogescholen en universiteiten inspelen op de behoefte, is het aanbod van bijvoorbeeld data scientists is in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Binnen het hoger onderwijs is er te weinig aandacht voor cloud engineering. Hierdoor is vooral het vinden van mensen die kunnen ontwikkelen in de cloud lastig”, zegt hij. Binx.io leidt daarom nu zelf mensen op tot cloudengineer.

Vier tot vijf aanbiedingen

AWS-engineers zijn in trek, zegt Vice President Todd Galleher van JeffersonFrank dat AWS-engineers recruit voor vooral de Amerikaanse markt. “AWS-engineers kunnen vaak kiezen uit vier tot vijf aanbiedingen als ze op zoek zijn naar een nieuwe baan”, zegt hij. Kandidaten kunnen daarom flinke eisen op tafel leggen als het gaat om salaris. “Natuurlijk moet het salaris in de basis wel goed zijn, maar er zijn ook andere reden om voor een organisatie te kiezen, bijvoorbeeld de mogelijkheid om vanaf huis te kunnen werken.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!