Beheer

Security
Data tsunami

Grootste DDos-aanval tot nog toe, al drie jaar geheim

Datastroom van 2,54 Tbps werd in 2017 afgewend door Google.

© CC0 - Unsplash.com Matthew Hume
19 oktober 2020

Datastroom van 2,54 Tbps werd in 2017 afgewend door Google.

Google zegt in september 2017 een uiterst krachtige DDos-aanval te hebben afgeslagen. De oorsprong lag volgens het bedrijf in China.

Met een piek in de datastroom van 2,54 Tbps was het de zwaarste DDos-aanval tot nog toe, gemeten in bits per seconde, concludeert ZDNet. De aanval kwam vanaf het netwerk van vier Chinese internetaanbieders. Volgens een van de deskundigen van Google Cloud was de aanval het slotakkoord van een reeks aanvallen waarbij verschillende methoden werden uitgeprobeerd.

De reden dat Google na drie jaar nog eens met deze melding naar buiten komt, is omdat de Threat Analysis Group (TAG) van het bedrijf wil waarschuwen voor een "toenemende trend van nation-state hackergroepen die DDos aanvallen gebruiken om doelwitten te verstoren". Daarnaast verwacht Google dat de kracht van DDos-aaanvallen de komende jaren zal toenemen als de internetbandbreedte groter wordt.

De op één na grootste aanval in bits per second tot nog toe bekend is die op de infrastructuur van AWS in februari dit jaar. Die had een kracht van 2,3 Tbps en kwam van het Mirai-botnet

Het TAG-team meet aanvallen ook in packets-per-second. Volgens deze methode gemeten is de grootste aanval er een van 690 Mpps die werd uitgevoerd door een IoT-botnet dit jaar.

 

Grootste Ddos-aanvallen - Google
© Google
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.