Beheer

Security
politie

Grootste aanbieder DDoS-aanvallen opgerold

Signaal om geen DDoS-aanval te beginnen,zegt politie. Je bent via de aanbieder te traceren.

© CC BY-SA 2.0 - Flickr Ramon Vasconcellos
25 april 2018

Signaal om geen DDoS-aanval te beginnen,zegt politie. Je bent via de aanbieder te traceren.

De Nederlandse politie heeft 's werelds grootste aanbieder van DDoS-aanvallen opgerold. Bij deze website, Webstresser.org, konden mensen tegen lage prijzen cyberaanvallen bestellen, waarmee ze websites konden platleggen.

In Hilversum werd dinsdag een inval gedaan in de woning van iemand die vermoedelijk beheerder van de site is geweest. Deze persoon is niet aangehouden. In andere landen, waaronder Servië en Kroatië, zijn vier mensen opgepakt die beheerder waren. Verder werden op verschillende plekken in Nederland gebruikers van Webstresser.org aangehouden.

De opsporingsdiensten kwamen Webstresser.org op het spoor door informatie van de National Crime Agency uit Groot-Brittannië. De infrastructuur van de website bevond zich enige tijd in Nederland, waardoor de politie veel informatie kon achterhalen. Ook kon informatie over Nederlandse en internationale gebruikers en doelwitten worden achterhaald. Onder die doelwitten zijn ook websites die tot de vitale infrastructuur kunnen worden gerekend, meldt het Openbaar Ministerie.

"Laat dit een waarschuwing zijn aan ieder die wil DDoSsen. Doe het niet, want door opsporing van de DDoS-dienst die je gebruikt, de-anonimiseren we je, bezorgen je een strafblad en stellen je slachtoffers in staat hun schade op jou te verhalen”, aldus Gert Ras, het hoofd van het Team High Tech Crime van de politie.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.