Loopbaan

Carriere
studeren

Groot spanningsveld tussen wil en tijd voor kennisontwikkeling

IT’ers doorgaans tevreden over opleidingen.

14 februari 2019

Vrijwel iedere IT’er wil zijn IT-kennis het komende jaar verder ontwikkelen. Dit leidt regelmatig tot spanningen, aangezien IT’ers zich vaak onvoldoende gesteund voelen door de organisatie waar zij voor werken om dit te doen.

Uit het eerste grote opleidingenonderzoek van AG Connect, uitgevoerd door MSI-ACI Europe, blijkt dat 82% van de ondervraagde IT’ers stelt dat bijblijven de afgelopen twaalf maanden nodig was en 96% denkt dat het ook in 2019 nodig is om de IT-kennis verder te ontwikkelen. Zo’n twee derde van de respondenten die deelnamen aan het onderzoek wil de komende twaalf maanden de IT-kennis verder verbreden en bijna 60% wil de IT-kennis verder verdiepen. In totaal deden 956 IT'ers mee aan het onderzoek, waarvan er 403 via AG Connect zelf of in elk geval niet via een opleider binnenkwamen.

“Dit leidt tot enige spanning, aangezien 40% van de respondenten van mening is dat ze niet voldoende door de organisatie worden ondersteund om zich verder te ontwikkelen”, licht Remy van Lieshout, oprichter en eigenaar van MSI-ACI Europe, toe. En dat is een risico in een oververhitte IT-arbeidsmarkt, waar IT’ers de banen voor het uitkiezen hebben. Bovendien blijkt uit ons onderzoek dat opleidingsmogelijkheden erg bepalend zijn voor de tevredenheid in het werk: maar liefst twee derde van de respondenten vindt het volgen van opleidingen (zeer) belangrijk.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!