Loopbaan

Carriere
Groningen: overzichtelijk, én met carriereperspectief

Groningen: overzichtelijk, én met carrièreperspectief

Gemeente en provincie investeren flink in digitale initiatieven in de regio. Doel is om het de IT-regio van Nederland te maken.

Zelfrijdend busje op testlocatie 5G Groningen © 5G Groningen
24 juni 2021

De beste periode van mijn leven, zo omschreef een Roemeense studente haar studieperiode aan de Rijksuniversiteit Groningen aan Diderik Koolman, directeur Economische Zaken bij de gemeente Groningen. Ze is niet de enige, zegt hij: “Veel mensen die hier hebben gestudeerd of gewoond, weten hoe prettig wonen en leven het hier is.”

De leefomgeving is prettig, er zijn weinig files, mensen vinden het leven in het noorden helder en de lijnen zijn kort, zegt Koolman. Er zijn genoeg IT’ers die voor alle plekken uit de wereld kunnen kiezen, en voor Groningen kiezen. Hij noemt het voorbeeld van HackerOne, een bugbountyplatform, ooit gestart in Groningen door twee hackers uit Drachten. Het bedrijf is inmiddels miljoenen waard en heeft het hoofdkantoor in Silicon Valley. De onderzoeksafdeling zit nog altijd in de stad. “Daar werken jongens die liever hier werken dan in Silicon Valley. Hier is het leven overzichtelijk en betaalbaar.” Hij merkt dat mensen die een band met de regio hebben vaak willen terugkeren. “Ze hebben zich ontplooid, hebben veel van de wereld gezien en zitten nu in een bepaalde periode van hun leven en keren terug. Ze willen een goed en leuk leven, én een goede baan.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!