Beheer

Netwerken

Groei nieuwe domeinextensies zet door

24 juli 2014
In Nederland worden er per maand ruim 4000 nieuwe domeinen met één van de nieuw uitgekomen extensies geregistreerd. Nederland staat hiermee wereldwijd op de 9e plaats.

Sinds het uitkomen van de extensies in februari 2014 zijn er maandelijks gemiddeld 4333 domeinnamen met een nieuwe extensie in Nederland geregistreerd, blijkt uit gegevens van Argeweb. En de groei zet gestaag door, zo verwacht de hostingprovider voor domeinregistratie, website -en e-mailhosting

Populairste extensies

Waar de verwachtingen voor het uitkomen van de nieuwe extensies uiteen liepen is nu op te maken dat het aantal geregistreerde domeinen stabiel groeit, meldt Argeweb. Van de 1930 ingestuurde aanvragen voor het beheren van een extensie zijn er inmiddels al 334 live en te bestellen. Daarvan zijn de extensies .xyz, .berlin en .club wereldwijd het meest populair. De grote interesse in de .xyz- en .berlin-extensies kan deels worden verklaard doordat sommige providers deze gratis hebben weggegeven.

Nederlandse registraties

Amerika is met 40 procent van de totale registraties het land met de meeste registraties. Wereldwijd neemt Nederland een 9e plaats in als het gaat om het aantal geregistreerde nieuwe domeinnamen en een 8e plaats als gekeken wordt naar het aantal domeinnamen per inwoner. Extensies die het in Nederland goed doen zijn onder meer .tips, .today en .club.

Argeweb heeft hoge verwachtingen van nieuwe extensies die nu nog niet beschikbaar zijn. “Verreweg de meeste interesse is er voor de nog niet uitgekomen .shop-, .online- of .app-extensie. Deze extensies zijn voor onze klanten ook het beste in te zetten voor hun bedrijf of hobby. Indien deze vrij te registreren komen, verwachten wij een fikse stroom aanvragen”, aldus Tom van Leeuwen van Argeweb.

Argeweb bood al voor het uitkomen van de nieuwe extensies de mogelijkheid om een voorregistratie te plaatsen via voorregistratie.nl voor een nieuwe domeinnaam, waarbij er inmiddels al meer dan 30.000 reserveringen geplaatst zijn.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.