Development

Software-ontwikkeling

Gratis Windows voor alle Galileo-bezitters

19 augustus 2014
Microsoft stelt een gratis versie van Windows beschikbaar voor iedereen die al eens een Intel Galileo-ontwikkelaarsbord kocht.

Microsoft heeft daarvoor een speciale versie van het besturingssysteem gecreëerd op basis van Windows 8.1. Het concern wil zo meer mensen enthousiast maken voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor onder meer het Internet of Things (IoT). De markt voor elektronicahobbyisten en professionele ontwikkelaars van IoT-toepassingen werd tot nog toe gedomineerd door de Raspberry Pi en de Intel Arduino. Beide worden geleverd met Linux als besturingssysteem. De Windows-versie is ook compatibel met Arduino.

Vorige week werd al bekend dat Microsoft nieuwe Intel Galileo-pc's verkocht voorzien van deze Windows-versie. Deze Galileo's konden echter alleen via de Microsoftsite worden besteld. Nu blijkt dat alles goed werkt, komen ook mensen die al een Galileo bezitten in aanmerking voor de speciale Windows-versie. Instructies voor de implementatie staan op de GitHub-site van het bedrijf. Microsoft wil wel graag feedback ontvangen over het gebruik van Windows in combinatie met het Intel-ontwikkelaarsbord.

Wet van de remmende voorsprong

Er zit overigens wel een addertje onder het gras. Intel heeft onlangs de Galileo Gen2 uitgebracht, een nieuwe versie van de gestripte pc. De Windows-versie kan echter niet overweg met deze nieuwste variant. Microsoft zegt er wel aan te werken Windows ook geschikt te maken voor deze hardware.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.