Development

Apps
Apple iPhone S6

Gratis tool brengt iOS-apps naar Windows 10

Microsoft slaat brug voor Apple-apps op Windows 10.

© CCO / Flickr Kārlis Dambrāns
7 augustus 2015

Microsoft slaat brug voor Apple-apps op Windows 10.

Islandwood was de naam van een gratis hulpmiddel, waarmee apps die zijn ontwikkeld voor iOS nu ook naar Windows 10 kunnen worden gebracht. Daarnaast heeft Microsoft onder de naam Astoria een vergelijkbaar product gelanceerd waarmee Android apps kunnen worden overgezet naar Windows 10, zo meldt website Heise.de.

In april van dit jaar werd de werkgroep Islandwood geformeerd, met de opdracht om een systeem te bedenken waarmee apps uit andere omgevingen makkelijk naar de Windows-wereld konden worden gehaald. Inmiddels is de naam gewijzigd in "Windows Bridge for iOS".

Minimale veranderingen

Het is de bedoeling dat een app met zo min mogelijk wijzigingen naar Windows 10 wordt geport. Dat lukt in het ene geval beter dan in het andere. De Windows Bridge for iOS zal zowel op stationaire systemen als op mobiele apparatuur gebruikt kunnen worden. Zover is het echter nog niet. Ontwikkelaars kunnen al wel gebruik maken van debug-systemen die Microsoft heeft gemaakt voor non-Windows apps. Deze zijn verkrijgbaar via Github.

Nadere informatie

Microsoft heeft in een blog een uitvoerige beschrijving van de nieuwe software geplaatst. Daar geeft productmanager Saalman Ahmed een hoop details vrij.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.