Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis Drupal-training voor studenten

De zogenaamde Drupal Training Day vindt plaats op 26 september en wordt georganiseerd door SDN (Stichting Drupal Nederland). Op de trainingsdag krijgen studenten uit Nederland en Vlaanderen gratis training in het open source framework Drupal. Er staan die dag diverse trainingen, workshops, en netwerkgelegenheden op het programma.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De workshops laten studenten kennismaken met Drupal en met open source. Interfaceontwikkelaars demonstreren en bediscussiëren de nieuwste technische inzichten om websites een passend en goed uiterlijk te geven en PHP-ontwikkelaars presenteren de nieuwste ontwikkelingen om websites goed te laten presteren. Voor docenten is de trainingsdag een mooie kans om kennis te maken met Drupal als mogelijk platform voor het curriculum in het onderwijs.

Grote vraag naar Drupalontwikkelaars

Daarnaast kunnen studenten kennismaken met bedrijven die op zoek zijn naar potentiële Drupal-professionals. De vraag naar zowel beginnende als ervaren Drupal-ontwikkelaars is groot. “In de Benelux zijn er ruim 100 Drupal-leveranciers, en bijna iedere leverancier zoekt personeel”, licht een woordvoerder van SDN toe.

1 miljoen Drupal websites

De Vlaamse student Dries Buytaert bedacht Drupal in 2000. In Vlaanderen is Drupal inmiddels het CMS waar de overheid op draait. Wereldwijd werken vele honderdduizenden mensen met Drupal en draaien er meer dan 1 miljoen websites op, waaronder die van MTV, eBay, Ikea, McDonalds en Twitter. Ook de websites knvb.nl, detelegraaf.nl, louvre.fr en australia.gov.au zijn gemaakt met Dupral. Tienduizenden ontwikkelaars zijn continue bezig met het verbeteren van het framework.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in