Loopbaan

Carriere

Gratis Drupal-training voor studenten

11 september 2014
Drupal-professionals organiseren een gratis trainingsdag voor Nederlandse en Vlaamse studenten en docenten, voorafgaand aan het grootste wereldwijde Drupalcongres ‘DrupalCon’.

De zogenaamde Drupal Training Day vindt plaats op 26 september en wordt georganiseerd door SDN (Stichting Drupal Nederland). Op de trainingsdag krijgen studenten uit Nederland en Vlaanderen gratis training in het open source framework Drupal. Er staan die dag diverse trainingen, workshops, en netwerkgelegenheden op het programma.

De workshops laten studenten kennismaken met Drupal en met open source. Interfaceontwikkelaars demonstreren en bediscussiëren de nieuwste technische inzichten om websites een passend en goed uiterlijk te geven en PHP-ontwikkelaars presenteren de nieuwste ontwikkelingen om websites goed te laten presteren. Voor docenten is de trainingsdag een mooie kans om kennis te maken met Drupal als mogelijk platform voor het curriculum in het onderwijs.

Grote vraag naar Drupalontwikkelaars

Daarnaast kunnen studenten kennismaken met bedrijven die op zoek zijn naar potentiële Drupal-professionals. De vraag naar zowel beginnende als ervaren Drupal-ontwikkelaars is groot. “In de Benelux zijn er ruim 100 Drupal-leveranciers, en bijna iedere leverancier zoekt personeel”, licht een woordvoerder van SDN toe.

1 miljoen Drupal websites

De Vlaamse student Dries Buytaert bedacht Drupal in 2000. In Vlaanderen is Drupal inmiddels het CMS waar de overheid op draait. Wereldwijd werken vele honderdduizenden mensen met Drupal en draaien er meer dan 1 miljoen websites op, waaronder die van MTV, eBay, Ikea, McDonalds en Twitter. Ook de websites knvb.nl, detelegraaf.nl, louvre.fr en australia.gov.au zijn gemaakt met Dupral. Tienduizenden ontwikkelaars zijn continue bezig met het verbeteren van het framework.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.