Beheer

Security
Barracuda Security Insight

Gratis dashboard van Barracuda geeft realtime dreigingsbeeld

Real time overzicht cyberdreigingen

barracuda_security_insight_screenshot.png © barracuda
15 februari 2018

Real time overzicht cyberdreigingen

Barracuda Networks komt met een gratis toegankelijk dashboard waarop dagelijks te zien is wat de ernstigste bedreigingen zijn wereldwijd.

Het zogeheten Security Insight Platform houdt real time bij welke cyberdreigingen de boventoon voeren. Per uur wordt het dreigingsbeeld ververst.

Barracuda baseert zich hierbij op de data die het bedrijf verzamelt via onder meer de miljoenen firewalls bij zijn klanten. “Uit al deze binnenkomende files halen we de trends in bijvoorbeeld malware en de grootste bedreigingen. IT-professionals maar ook consumenten kunnen dan snel zien wat de situatie is op dat moment als het gaat om cyberdreigingen”, zegt Joeri van Hoof van Barracuda Networks.

Het dashboard toont aan via welke aanvalsvectoren hoeveel dreigingen binnen komen: via e-mail, websites, endpoints en het netwerk. Conclusies over welke dreigingen op dat moment het meest kritisch zijn, staan in de ‘critical alerts’ aangegeven.

Adviezen geeft het dashboard niet. Wel bevatten de dreigingen links naar de CVE-database, als ze daar al in staan vermeld. “Het gaat ons er vooral om dat men makkelijk inzicht heeft in de meest recente dreigingen”, zegt Van Hoof.

Barracuda Security Insight is hier te vinden. Een open API-integratie voor applicaties van web portals en dashboards is beschikbaar. Ook is het dashboard benaderbaar via Alexa.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
4
Reacties
Lezer#3840 de Braal 16 februari 2018 12:27

ctrl-s?

Rian van Heur Rian van Heur 16 februari 2018 11:39

Goede opmerking, ik heb de link toegevoegd aan het artikel.

Hans 16 februari 2018 09:00

Waar?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.