Loopbaan

Carriere
Gouden tip: Directeur NLdigital Lotte de Bruijn

Gouden tip: directeur NLdigital Lotte de Bruijn

De Bruijn van NLdigital raadt aan het communicatiemodel Geweldloze Communicatie.

Lotte de Bruijn © NLdigital
18 juni 2021

“Geweldloos communiceren gaat om communiceren zonder oordeel en vanuit een zuivere waarneming. Zo benoem je een feitelijke situatie. Daarna benoem je wat deze feitelijke situatie met je doet, wat dit voor jou betekent en daarna leg je uit waarom het belangrijk voor je is, gevolgd door een verzoek of voorstel tot oplossing.

Als het gaat om diversiteit en inclusie, ben ik erg gepassioneerd. Ik vind het dan moeilijk rustig te luisteren en heb de neiging om te vertellen waarom en wat belangrijk is. Na een aantal verhitte discussies – vooral in de privésfeer – realiseerde ik me dat het niet de manier is om mijn doel te bereiken, namelijk gelijke kansen voor iedereen. Daar wilde ik iets aan doen. Ik sprak erover met mijn coach en zij kwam met dit communicatiemodel.”

Hoe verdiep je je erin?
“Door er veel over te lezen, bijvoorbeeld van de grondlegger Marshall Rosenberg, en ik bekijk zijn YouTubefilmpjes. Het is een aparte man; ook hier moet je niet oordelen en vooral luisteren. Met de coach bespreek ik situaties waarin ik het toepas. Via learning by doing kom ik er dus verder mee.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!